SomAtents

QUÈ VOLEM

El col·lectiu SOMATENTS està constituït com a associació sense ànim de lucre des del gener del 2015, però desenvolupa la seva activitat periodística des del maig del 2012. Som un col·lectiu transgeneracional i multimediàtic que té com a objectiu desenvolupar un periodisme social que apropi l’activitat interpretativa i crítica de la premsa a la ciutadania.

PER QUÈ HO FEM?

SOMATENTS és la suma d’històries que expliquen com vivim i d’històries que ens descobreixen altres formes de viure, les que sorgeixen a la perifèria, als marges, als mons ascendents.

El món en què vivim requereix d’una narració i una lectura lenta; només així podem comprendre els reptes i els canvis del segle XXI, i també adonar-nos que hi ha moltes persones buscant, i trobant, alternatives.

La nostra missió és buscar respostes als perquès i als com que expliquen el nostre temps i per a fer-ho posem en marxa allò que distingeix el periodisme des del segle XIX: simplement hi anem, ho vivim i ho contem.

A SOMATENTS, per la seva identitat intergeneracional i interdisciplinar, ens fem preguntes del segle XXI i del segle XX, i no ens fa por descubrir que és necessari un diàleg amb els dos segles per reflexionar a l’entorn d’una època de canvi.

Els temes que tractem formen part del calidoscòpi que és el nostre món: cada relat s’explica per si sol i forma part d’una lectura holística. El nostre objectiu és conformar un relat complex de la contemporaneïtat.

A SOMATENTS, el periodisme és un treball. Reivindiquem el periodisme com a treball pagat perquè atesorem un coneixement intel·lectual per a fer-nos preguntes, per investigar, per narrar. Per això, lluitem per aconseguir-ho.

A SOMATENTS sabem que la informació és un dret de la ciutadania i, amb el nostre treball, ens posem al servei d’aquesta.


L’EQUIP

A SOMATENTS som periodistes, fotògrafs i il·lustradors professionals. No tenim becaris, no creiem en la figura del becari. El coneixement és horitzontal.

A SOMATENTS, els periodistes es responsabilitzen d’un diàleg amb la nostra comunitat i responen a les preguntes, es detenen a reflexionar els comentaris, busquen espais de diàleg. Aquesta comunicació pot ser, fins i tot, part del procés d’investigació.

 

© SomAtents 2023

Web per Roger P. Gironès i Marc M. de Foix

Generalitat de Catalunya, Departament de la Presidència