Cursos i tallers


La revolta de l'esport
La crònica, l'anàlisi i el directe

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Google+0Share on LinkedIn0

La crònica, l’anàlisi i el directe

En els darrers anys el periodisme esportiu, a banda de multiplicar exponencialment la seva oferta, ha protagonitzat una remarcable evolució qualitativa, en part per la transformació en suports i formats que viu tota la comunicació periodística, i en part per la sofisticació i la millora que els nous models de mitjans especialitzats i tota una nova generació de periodistes –aprenent del millor de la tradició inveterada– aporten. Avui el periodisme esportiu fa visible (i parla de) experiències i històries que han estat invisibles durant anys, i a més ho fa amb tota una bateria, en part innovadora i en part ben tradicional, de recursos formals i expressius. Així, l’ús de recursos estilístics i narratius que milloren la crònica, les anàlisis i les retransmissions, l’atenció a espais fins ara invisibles –esports minoritaris, l’esport femení– i les millores tecnològiques dibuixen avui un context molt diferent del que era hegemònic fa només deu o qunze anys. Mirant de descriure aquestes transformacions, i de donar eines a les alumnes per ser-hi, en el futur, també protagonistes, el taller La revolta de l’esport: el relat, l’anàlisi i el directe s’estructura en tres mòduls de tres hores més una sessió final de cloenda de dues hores, per a tothom que faci un mòdul o dos o tots tres, a càrrec de Carlos Pérez de Rozas.

 

Dates: 11 hores. Sessions els dimarts i dijous 11, 13, 18 i 20 de juny

Lloc: Casal de barri Folch i Torres, C/ Reina Amàlia, 31.

 

Professorat i mòduls:

-Mòdul 1: LA CRÒNICA.

Dimarts 11. 18:30 Carlos Martín Rio, Cap de redacció de Panenka. 19:45: Francisco Cabezas, redactor en cap d’esports al diari El Mundo.

 

-Mòdul 2: L’ANÀLISI.

Dijous 13. 18:30 Carme Lluveras, analista de bàsquet de Catalunya Ràdio i TV3. 19:45: Ricard Torquemada, analista de futbol de La TDT a Catalunya Ràdio i TV3.

 

-Mòdul 3: EL DIRECTE.

Dimarts 18. 18:30 Maria Fernández-Vidal, Bernat Soler i Jordi Grau, l’equip de les retransmissions de Champions del Barça a TV3.

 

-ACTE DE CLOENDA DEL CURS.

Dijous 20. Conferència a càrrec de Carlos Pérez de Rozas, a les 19h. Lloc: Centre Municipal de Creació Multimèdia Torre Barrina. Carretera de Collblanc, 67 (Collblanc, L5).

 

Preu: Curs sencer: 115€ / Un mòdul: 40€ / Dos mòduls: 70€.

Amb un 10% de descompte per a antics alumnes.

 

Inscripcions: info@somatents.com

Cursos relacionats