Cursos i tallers


Curs de crònica,
migració i poesia

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Google+0Share on LinkedIn0

Tots els camins de la mirada

La crònica narrativa es fonamenta en una mirada pròxima i complexa i en un mètode basat en la trobada amb l’altre. Demana un treball exhaustiu de fonts, la sensibilitat de l’etnografia i la subtilesa de la poesia i del realisme literari. Així, la crònica farà servir els recursos de d’estil del relat i la lírica no per embellir, sinó per mirar més endins i amb més veritat. El curs enfoca en les migracions i en les narracions que se’n fan, i per això les ponents son periodistes i escriptores reconegudes internacionalment per la seva feina en aquest àmbit i també persones expertes en l’exercici de la nova poesia.

 

Curs complet – (12h) – 120€

-Sessió d’introducció a la crònica: David Vidal (2h.) 26 de març.
David Vidal és periodista, crític cultural i professor de periodisme literari, compagina la tasca docent com a vicedirector del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB amb la de col·laborador al diari Ara i al Catalunya Migdia de Catalunya Radio. Guionista del documental Petitet (premi Gaudí), ha estat guardonat amb el Premi d’Investigació en Comunicació de Masses del Consell de l’Audiovisual de Catalunya el 2003, amb el llibre El malson de Chandos.

 

-Mòdul de crònica de la migració Juan Pablo Villalobos, Eileen Truax i Yeray Iborra (8h.) 21 de març i 4 i 9 d’abril.
Juan Pablo Villalobos és escriptor. Les seves novel·les, entre les que destaca l’obra de no ficció Yo tuve un sueño: el viaje de los niños centroamericanos a Estados Unidos (Anagrama, 2018), han estat traduïdes a més de dotze idiomes.
Elieen Truax és periodista especialitzada en política, migracions i moviments socials. Autora de Dreamers, la lucha de una generación por su sueño americano (Océano, 2013), ha publicat, entre d’altres, al New York Times, The Huffington Post i la revisa Gatopardo.
Yeray S.Iborra és periodista. Ha explicat històries a Lamarea, el Critic o el Diari ARA i eldiario.es, on ha seguit el col·lectiu dels manters. És autor de Vida Matera, retrato circular de la venta ambulante (Octaedro, 2019).

 

-Mòdul de crònica i poesia Agus Morales i Aina Torres (4h.) – 28 de març i 2 d’abril
Agus Morales és periodista, poeta i director de la revista 5W. Actual col·laborador del New York Times, ha estat corresponsal de l’Agència EFE a l’Índia i el Paquistan. És autor de No somos refugiados (Círculo de Tiza, 2017).
Aina Torres és poeta, escriptora i periodista, ha estat guardonada amb el Premi de Poesia Martí Dot per Dos hiverns i un incendi (Viena Edicions, 2014). Com a periodista, ha col·laborat en mitjans com TV3, La Directa i Núvol.

Més informació i inscripcions a info@somatents.com

Cursos relacionats