Cursos i tallers


Curs de
crítica cultural

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Google+0Share on LinkedIn0

La geografia de la transgressió

La crítica ha estat, des del naixement del periodisme al segle XIX, una poderosa eina d’identificació i anàlisi de la innovació, la rebel·lia i la transgressió en les propostes creatives. Proposem aprofundir en aquest gènere de la prosa d’idees a partir de l’experiència de quatre acreditats crítics culturals, especialitzats en el treball d’anàlisi en el camp de la literatura, el teatre, el cinema i l’art.

 

Coordinació i sessió d’introducció i panoràmica: David Vidal (2h.); professor de periodisme cultural a la UAB, coordinador del màster de Periodisme Literari, Comunicació i Humanitats i crític literari al diaria Ara.

-Mòdul de crítica literària a càrrec de Marina Porras (4h.); crítica literària i llibretera. Escriu a La Llança.

-Mòdul de crítica de teatre a càrrec d’Aída Pallarès (4h.); sotsdirectora de la revista Entreacte, escriu a La Llança i Time Out. Autora de El carrer és nostre (Raig Verd)

-Mòdul de crítica de cine a càrrec de Toni Vall (4h.); crític de cinema a El món a RAC1 i Cinemanía, cronista a NacióDigital i el diari Ara, professor de periodisme cultural a la UAB.

-Mòdul de crítica d’art a càrrec de Joan M. Minguet Batllori (4h.); professor d’Art Contemporani i Història del Cinema a la UAB, ha publicat desenes de llibres sobre la seva especialitat, al 2015 va editar Contra la cooltura. Escriu a Vilaweb i al seu blog Pensacions.

El curs comptarà amb encàrrecs pràctics i es proporcionarà als alumnes llibres, pel·lícules i entrades a espectacles teatrals i mostres artístiques.

 

Sessions: Dimarts i dijous de 19h a 21h. Del 15 de novembre al 20 de desembre. 15, 20, 22, 27 i 29 de novembre; i 11, 13, 18 i 20 de diciembre.

Lloc: Casal de Barri Folch i Torres. Barri del Raval, Barcelona.

Preu: Cada mòdul, 45 euros. Curs sencer, 160 euros. Exalumnes somatents i estudiants, 10% descompte.

Més informació i inscripcions: info@somatents.com

Cursos relacionats